latinica  ћирилица
08/06/2021 |  08:23 | Аутор: СРНА

Вучић и Брнабићева на сједници Савјета безбједности

Предсједник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић присуствоваће данас сједници Савјета безбједности УН на чије дневном реду је представљање извјештаја о раду Међународног резидуалног механизма за кривичне судове у Хагу.
Вучић и Брнабић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Вучић и Брнабић (фото: instagram.com / buducnostsrbijeav)

Сједница Савјета безбједности УН ће због пандемије бити одржана путе видео линка, а почеће у 21.00.

Вучићу је у недавном обраћању јавности рекао да очекује да ће на сједници српско руководство бити критиковано због непоштовања Механизма, односно због непоступања по обавезујућем налогу за изручење доскорашњих народних посланика СРС Вјерице Радете и Петра Јојића.

- Сједница Савјета безбједности биће одржана истог дана када се изриче казна генералу Ратку Младићу у Хагу, а да ли је то случајно или не, процијените сами - рекао је Вучић.

Подсјећајући да су Срби у Хагу осуђени на 1.138 година робије, а Бошњаци на 42 године, Вучић је рекао да не мисли да бројкама било шта треба да се исказује, али да је суштина у томе да Хашки трибунал није достављао, осим у једном случају, српским судовима могућност да суде, а идеја је била да највећи број суђења буде уступљен судовима у региону.