latinica  ћирилица
08/06/2021 |  11:29 ⇒ 11:29 | Аутор: РТРС

СНСД Приједор: За кога је у Приједору Радован Караџић нико и ништа?

Из Градског одбора СНСД Приједор, јавности су се обратили саопштењем гдје се питају за кога је у том граду Радован Караџић нико и ништа, а као одговор на питање Маје Драгојевић Стојић које је упутила својим сљедбеницима да ли знају да је Караџић злочинац?
Саша Бурсаћ - Фото: РТРС
Саша БурсаћФото: РТРС

Саопштење Саше Бурсаћа, предсједника Градског одбора СНСД-а Приједор преносимо у цијелости:

За кога је у Приједору Радован Караџић нико и ништа?!

- Наслов поставља питање, одговор знају у приједорском СДС-у! Недавно сам прочитао да је Маја Драгојевић- Стојић, уважена повјереница окрњеног СДС-а у Приједору, своје сљедбенике на једном од састанака мјесног одбора странке питала "да ли они знају да је Караџић ратни злочинац"? Лежерна констатација била је одговор на питање зашто посланици СДС у Народној скупштини Републике Српске нису гласали против одузимања повеље Радовану Караџићу. Нисам изненађен одговором, управо ми то и личи на садашњи СДС, који се у име "политичке будућности странке", тако лако одриче свог бившег лидера, али и својих људи. Нисам изненађен, али сам згрожен чињеницом да ни једном и нигдје нису показали било какву бригу за човјека који им је некад био ум и разум, а данас само ратни злочинац.

Нисам видио да је било ко од садашњих "умних" глава које сједе у Предсједништву СДС-а и ову странку воде у "сигурну" европску будућност, макар забринуто прокоментарисао вапај Радованове кћерке Соње, након што јој је отац завршио у енглеском казамату, у затвору препуном сексуалних манијака и серијских убица од којих је један познат по надимку Јоркширски трбосјек.

У том затвору, препуном нездравог азбеста, Караџићу је све ускраћено, па и вјерска права. Очито по повјереници приједорског СДС-а, која је лични избор Мирка Шаровића, која констатације о Крааџићу као ратном злочинцу, попут лекција дијели чак и на састанцима мјесних одбора СДС-а, то не смета, јер је он по њој само ратни злочинац. Питам чланове СДС-а на челу са Мајом Драгојевић, да ли је мој предсједник Милорад Додик, у својству српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ требао да пише судији Агиусу у покушају да га одговори да Караџића не шаље на острво, или је то требао урадити предсједник, европејац СДС-а Мирко Шаровић, можда чак на њену иницијативу и иницијативу осталих чланова Предсједништва СДС-а. Из те европске кафане, која себе зове СДС, једино искрено изузимам Милована Цицка Бјелицу који недавно рече да се СДС у овом случају понаша као да се стиди своје прошлости - наводи се у саопштењу, те додаје:

- Знам да ће ово моје писмо изазвати лавину реакција, првенствено СДС-ових послушника које је Маја изабрала за координаторе, малих ботова који само чекају миг своје шефице да ме нападну. Нека, ботови раде по налогу, а када им узмете збир година и онога што су постигли у свом животу, велика је и кутија шибица да све то напишу. Бројаће ми црвена крвна зрнца, блатити моје пријатеље, вјероватно и породицу, измишљаће приче о Шумском газдинству, како се шума немилице сијече, а опет не пошумљава, али нека... Остављам им простор да од срца ураде што желе. На моју срећу не мислим као повјереница СДС-а, и немам ни један разлог да се стидим прошлости Републике Српске, за разлику од садашњих вождова СДС који вјеру продају за вечеру.

Само једно могу да констатујем - СДС је некада био политичка партија, данас је то политички отпадак, који зарад личних интереса истинске чланове стављају на маргину, а нове пулене и марионете подижу на трон.

То што нападате СНСД и све људе који вам стоје на путу није нимало чудно, само да знате пљувати и лагати није добро! Имали сте ви још Предсједника и повјереника који ништа друго нису ни знали радити и питам Вас гђе су вам сада? Сјетите се оне народне која говори ''о злу радити, а добру се надати''. Како вам је преко ноћи одједном ДНС добар, а до скоро сте писали и причали да су највеће зло града.

 У шта сте се то претворили ви из СДС-а, у безидејну трач странку која је одавно изгубила компас. Није ни чудо што пљујете по нама, када не поштујете најистакнутије чланове, а очекујете да неко поштује вас - закључује се.