latinica  ћирилица
08/06/2021 |  12:10 ⇒ 12:51 | Аутор: СРНА

Потписани уговори са 40 лица по програму "Заједно до посла"

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас у Зворнику уговоре са 40 лица којима су одобрена средства по Програму суфинансирања самозапошљавања дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида у укупном износу од 500.000 КМ.
Зворник: Потписани уговори са 40 лица - Фото: СРНА
Зворник: Потписани уговори са 40 лицаФото: СРНА

Уговоре је потписало 35 лица са подручја града Зворника и 15 из општине Осмаци којима су одобрена средства по Програму "Заједно до посла", чија је намјена запошљавање демобилисаних бораца.

Вујичић је, након потписивања уговора, рекао да је Завод за запошљавање заједно са Владом Републике Српске овим програмом по кориснику обезбиједио 10.000 КМ.

- Нашим корисницима остаје да успјешно реализују своје пословне идеје и да се кроз ове пројекте самозапосле - рекао је Вујичић.

Он је додао да са финансијама неће бити проблема јер је Влада Републике Српске обезбиједила средства, која ће Завод за запошљавање пласирати кроз потписивање уговора.

Истичући да је системом исплате предвиђено да 70 одсто средстава корисницима буде исплаћено у овој години, а 30 одсто у идућој, Вујичић је рекао да је обавеза корисника да испоштују све уговорене обавезе предвиђене програмом самозапошљавања.

- Завод за запошљавање Републике Српске је ту да им пружи подршку, прати релизацију пројекта и да у случају неког застоја помогне корисницима - рекао је Вујичић.

Он је истакао да су потписани уговори и за регресни поврат доприноса за 19 фирми са подручја Зворника и Осмака које су имале повећање броја радника у прошлој години.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да ће Градска управа бити на услузи и помоћи свима који нису регистровали послове, а имају административне препреке, као што је то и до сада радила.

- Ово је озбиљан пројекат и захвалност, прије свега, Влади Републике Српске и Заводу за запошљавање на издвојених 350.000 КМ за суграђане у Зворнику који ће овим пројектом остварити самозапошљавање - рекао је Севановић.

Пожеливши корисницима ових средстава да остваре своје пословне планове, Стевановић је рекао да је свако радно мјесто веома битно, посебно за демобилисане борце.

- Очекујемо да ће доживјети пословну афирмацију у пуном смислу и да ће моћи као самостални предузетници да остварују приходе, издржавају породицу и измирују обавезе према држави - рекао је Стевановић.