latinica  ћирилица
08/06/2021 |  12:17 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

У Београду о отварању Крајишке и Херцеговачке куће (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић и предсједник Скупшине града Бањалука Младен Илић састали су се у Београду са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Браниславом Недимовићем, предсједником Скупштине Београда Николом Никодијевићем и замјеником градоначелника Београда Горан Весић.
Крајишка и Херцеговачка кућа у Београду - Фото: РТРС
Крајишка и Херцеговачка кућа у БеоградуФото: РТРС

Тема састанка је била отварање Крајишке и Херцеговачке куће у Београду.

- Република Српска и Србија су братске земље и данашњи осјећај је нешто што потврђује наше везе и континуитет наших вјековних односа. Оно што ме радује је да ће Република Српска производе својих домаћина моћи понудити свим грађанима Србије - рекао је Илић након састанка.

Пашалић је рекао да сарадња Србије и Републике Српске у области пољопривреде одвија у континуитету и да је ова иницијатива доказ томе.

- Република Српска ће у наредном периоду још више радити на стимулацији пољопривредника, а како би могли што више врста производа да производе и на тај начин јачају понуду Српске - рекао је Пашалић.

Никодијевић је рекао да је најсретнији када покренуте иницијативе улазе у фазу реализације.

- Прије свега три седмице смо предсједник Младен Илић и ја на заједничком састанку најавили да ћемо заједнички покренути иницијативу отварања Крајишке и Херцеговачке куће у Београду према Владама Српске и Србије и то данас видимо добија свој епилог - рекао је Никодијевић

Састанку су, у делегацији Републике Српске присуствовали градоначелник Требиња Мирко Ћурић, директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић и директор Аграрног фонда Требиња Веселин Дутина.