latinica  ћирилица
08/06/2021 |  12:24 | Аутор: СРНА

Тривић: Заједничким трудом успјешно окончана школска година

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изразила је задовољство што је, уз заједнички труд у области образовања, успјешно окончана настава у овој школској години.
Ученици -
Ученици

Тривићева је честитала ученицима основних и средњих школа, наставницима, руководству школа и ваннаставном особљу у Републици Српској успјешан завршетак школске 2020/2021. године, те истакла да без преданости и ангажовања просвјетних радника и дисциплинованости у поштивању епидемиолошких мјера у школама, то не би било могуће.

- Заједно са својим ученицима били су примјер одговорног понашања у ванредним околностима, служећи нам на понос. Задовољна сам што смо захваљујући заједничком труду у области образовања успјешно окончали наставу у овој школској години - навела је Тривићева у честитки.

Она је ученицима и запосленима у образовним установама захвалила на доприносу да се ова школска година заврши успјешно с обзиром на изазове у извођењу наставе усљед околности изазваних епидемијом вируса корона.

- Поред оваквих околности, нисмо посустали у главним реформским настојањима унапређења наставног процеса. Већ у наредну школску годину улазимо са бројним новинама у складу са донесеним новим наставним планом за основну школу - најавила је Тривићева.

Она је додала да ученике основних школа очекују нови занимљиви предмети, те већи број часова физичког и здравственог васпитања, као и нови уџбеници, дигитализовани садржаји, те новине у наставном програму за предмете из националне групе.

- У средњем образовању и васпитању примарна је реформа гимназије, а настављамо и са унапређењем средњег стручног и техничког образовања у цјелини - напоменула је Тривићева.

Она је матурантима основних и средњих школа поручила да пажљиво бирају своје занимање, према сопственим талентима и афинитетима, али и на основу сазнања о дефицитарним профилима, како би по завршетку школовања лакше дошли до запослења и допринијели развоју своје заједнице.

Тривићева је ученицима и вриједним просвјетним радницима пожељела угодан распуст, безбрижно љето и много лијепих тренутака који ће их оплеменити и припремити за предстојеће школске изазове.

Школску 2020/2021. годину успјешно је завршио 86.041 ученик основних школа, те 36.476 ученика средњих школа у Републици Српској.