latinica  ћирилица
08/06/2021 |  12:52 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Нови фестивал окупља свјетске звијезде - Бањалука фест од 6. до 10. јула

Први Интернационални музички фестивал Бањалука фест биће одржан на тврђави Кастел од 6. до 10. јула.
Бањалука Фест - Фото: РТРС
Бањалука ФестФото: РТРС

Свјетске звијезде, гламур, црвени тепих, спектакуларни концерти, бројне познате личности из цијелог региона, велики број медијских кућа, посјетилаца и још много тога десиће се у пет фестивалских дана.

Свечано отварање фестивала обиљежиће концерт свјетски познатог виолинисте Стефана Миленковића и састава Камерата Нови Сад.

Међу свјетски познатим именима која ће наступити на великој сцени тврђаве Кастел, највише пажње свакако привлачи фадо дива Мариза. Чувена Португалка прославља више од двије деценије музичке каријере, те ће у оквиру своје слављеничке турнеје посјетити и Бањалуку, што ће несумњиво бити догађај за памћење.

- Са великим задовољством најављујем прво издање Бањалука феста, који је био планиран за 2020. годину, али је због пандемије вируса корона морао бити одложен. Ове године, фестивал ће се одржати уз све прописане епидемиолшке мјере, али уз велики ентузијазам свих нас да овај фестивал постане традиционални, и да се од ове године уврсти на мапу најзначајнијих дешавања у региону из области културе, умјетности и музике. Уз велике звијезде, сјајне концерте, добру енергију, одличну организацију и низ врло занимљивих пратећих садржаја током свих фестивалских дана желимо послати позитивне поруке из Бањалуке као мјеста добрих сусрета. Жеља нам је да покажемо све потенцијале које Бањалука има, да привучемо публику из региона и укључимо локалну заједницу - рекла је Биљана Чигоја, директорка Бањалука феста.

Од 6. до 10. јула, на великој позорници која ће специјално за прилику бити изграђена на тврђави Кастел, наступиће Стефан Миленковић и Камерата Нови Сад, Звонко Богдан и Велики тамбурашки оркестар, Амира Медуњанин и Бојан Зулфикарпашић у пратњи Војвођанског симфонијског оркестра, Мариза, те Раде Шербеџија и Западни Колодвор.

Атрактивна фестивалска локација, велика сцена тврђаве Кастел, за потребе фестивала биће посебно прилагођена. За ову прилику организатори припремају сједећу платформу са којом ће Кастел заблистати у новом сјају. На тај начин публици ће понудити незаборавно искуство концерата на отвореном.

Сви програми Фестивала одржаће се у складу са препорученим епидемиолошким мјерама које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.