latinica  ћирилица
08/06/2021 |  14:05 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Добој: Спортска манифестација "Олимпик деј 2021" 23. јуна

Спортска манифестација "Олимпик деј 2021" биће одржана у Теслићу 23. јуна, а учествоваће осам клубова различитих спортова, у организацији Олимпијског комитета БиХ.
Добој - Фото: РТРС
ДобојФото: РТРС

Предвиђено је да спортска манифестација буде одржана на стадиону Фудбалског клуба Пролетер и у просторијама Стрељачког клуба Геофон, објављено је на Фејсбук профилу начелника општине Теслић Милана Миличевића.

Миличевић је данас одржао састанак са корисницима Спортског комплекса Радолинка, који поред спортске дворане обухвата и стадион Пролетера са помоћним теренима, те објекте Стрељачког клуба Геофон са стрелиштем, на којем је представљена иницијатива за додатно уређење и нове садржаје за одмор, спорт и рекреацију овог дијела града уз ријеку Велику Усору.

На састанку је закључено и да се покрене изградња пјешачке стазе уз ријеку Велика Усора, од спортске дворане до Видовданске улице у Колонама, уз изградњу соларне лед расвјете, постављање клупа и канти за отпатке, те садња дрвореда и уређење мини-парка и пикник мјеста између помоћног стадиона и ријеке Усоре.

Општинска управа би преузела на себе изградњу саме пјешачке стазе, док би носилац кампање групног финансирања /Цроwдфундинг/ била Школа фудбала Пролетер.

Намјера је да се јавним позивом грађанима прикупи фонд за изградњу клупа и соларне лед расвјете дуж пјешачке стазе на начин да би сваки појединац, породица или правна лица могли да донирају средства за изградњу и постављање једне или више клупа или расвјетних стубова, а на којима би у знак захвалности биле постављене металне плочице са именом и презименом донатора и натписом "Пријатељ Теслића и Фудбалског клуба Пролетер".