latinica  ћирилица
08/06/2021 |  15:25 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Тегелтија и Дрљача о олакшавању пословања у приједорској регији и Унско-санском кантону

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са начелником општине Нови Град Мирославом Дрљачом о олакшавању пословања привредницима из приједорске регије и Унско-санског кантона.
Сарајево: Зоран Тегелтија и Мирослав Дрљача - Фото: СРНА
Сарајево: Зоран Тегелтија и Мирослав ДрљачаФото: СРНА

На састанку коме су присуствовали и министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и предсједник Мјешовите комисије за праћење провођења Уговора о граници између БиХ и Хрватске Божо Зовко, разговарано је и о прекатегоризацији граничног прелаза Нови Град - Двор у категорију граничног прелаза за транспорт роба које не подлијежу инспекцијском надзору, саопштено је из Савјета министара.

- Прекатегоризација ће омогућити лакши промет робе и олакшати пословање привредним субјектима са подручја приједорског региона и Унско-санског кантона - наводи се у саопштењу.

Гранични прелаз Нови Град - Двор имао је категорију граничног прелаза за транспорт робе све до 2013. године.

- Током састанка констатовано је да су створени технички услови за прекатегоризацију граничног прелаза, као и да не постоји ниједно отворено питање између БиХ и Хрватске по овом питању - наводи се у саопштењу.

Такође, договорено је и да ће Мјешовита комисија за праћење провођења Уговора о граници између БиХ и Хрватске на састанку у другој половини јуна разговарати о овом захтјеву.

Начелник општине Нови Град изразио је захвалност предсједавајућем Савјета министара, министру комуникација и транспорта у Савјету министара, као и предсједнику Мјешовите комисије за праћење провођења Уговора о граници између БиХ и Хрватске, на помоћи у рјешавању овог питања које је од великог значаја за грађане и привредне субјекте Новог Града и региона.