latinica  ћирилица
08/06/2021 |  15:33 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Гашић-Сороур: Повезивање туристичке привреде Српске и Египта

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић разговарала је данас у Бањалуци са амбасадором Арапске Републике Египат у БиХ Јасером Абделрахманом Али Сороуром, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.
Гашић и Сороур - састанак (фото: Влада Републике Српске) -
Гашић и Сороур - састанак (фото: Влада Републике Српске)

Тема састанка било је повезивање туристичке привреде Републике Српске и Египта, са посебним освртом на могућност увођења чартер летова из Бањалуке за египатска љетовалишта, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали и директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, директор Аеродрома Бањалука Милан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић, секретар Удружења трговине и туризма у Привредној комори Републике Српске Драгана Шобот и представници Асоцијације туристичких агенција Републике Српске Зоран Прерадовић и Младен Рачић.

Амбасадор Сороур је присутне упознао са планираним активностима из области туризма који чини изузетно важан дио привреде Египта, с обзиром да ова држава посједује изузетне туристичке потенцијале који су годинама препознати од стране туриста из Српске, наводи се у саопштењу.

Представници Републике Српске исказали су спремност да у наредном периоду предузму активности на креирању посебних аранжмана и пакета путем којих би понуду Српске представили на египатском тржишту, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

На састанку је договорено да у наредном периоду буду организоване конференције на којима ће учествовати представници туристичког сектора Српске и Египта, на којима ће бити презентоване понуде двије земље, те размотрени конкретни модели сарадње за наредни период.