latinica  ћирилица
08/06/2021 |  16:56 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Додик: Пресуда нема везе са правом и правдом (ВИДЕО)

Пресуда генералу Ратку Младићу нема везе са правом и правдом, поручио је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, одмах по изрицању правоснажне пресуде генералу Ратку Младићу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- У БиХ је страдало укупно 96.000 људи, од тога Срба преко 30.000, а погледајте пресуде Хашког трибунала. Анте Готовина, Насер Орић, Атиф Дудаковић, и још многи ове пресуде гледају из својих кућа, а знамо какве су злочине починили над српским народом - нагласио је Додик. 

Истакао је да је Хашки трибунал поновио селективну правду, те допринио да неповјерење међу народима постоји још више.

- Мислим да је само генерал Младић послат у директну легенду, а српски народ ће знати да без његовог духа би била много већа страдања нашег народа - рекао је Додик.

Додик је нагласио да је српском народу учињена велика неправда.

- Ми смо народ који је највише страдао у протеклом рату на простору бивше Југославије - изјавио је Додик.

Додик је рекао да је јасно да се покушава направити мит о геноциду у Сребреници који се није десио.

- Доказ је чињеница да све покушавају да учине и забране причу о негирању разним резолуцијама које САД и Велика Британија и друге земље никада нису донијеле. Фасцинација неправдом међународног фактора никада неће моци да буде усвојена у српском народу - поручио је Додик.

Добро у свему је, каже Додик, да овом пресудом коначно нестаје Хашки трибунал.

- Двије године муслимани у БиХ нису хтјели да прихвате усвајање Стратегије процесуирања ратних злочина, а оспоравају и формирање Надзорног тијела. То је само још једна додатна фарса, али међународне обавезе у дијелу очувања те стратегије треба да се испуњавају - рекао је Додик.

Истакао је да је Република Српска формирана слободном вољном српског народа.

- И то зато јер је српски народ био угрожен и имао негативно сјећање на страдање у Другом свјетском рату - истакао је Додик, додавши да Срби нису имали право да буду лаковјерни.