latinica  ћирилица
09/06/2021 |  07:29 ⇒ 08:35 | Аутор: РТРС

Ђоковић вечерас за полуфинале Ролан Гароса; Пренос на РТРС

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић играће вечерас четвртфинални меч на Ролан Гаросу.

Његов противник је Италијан Матео Беретини.

Меч Ђоковића и Беретинија неће почети прије 20.00 часова, уз пренос на нашем програму.

Први и девети тенисер свијета одиграли су до сада само један меч, прије двије године на Завршном мастерсу у Лондону, када је побиједио српски тенисер.

Ђоковић је до сусрета са Беретинијем дошао након што му је Италијан Лоренцо Мусети, у петом сету, предао меч осмине финала, јер више није могао да пружа отпор.

Са друге стране, Беретини у четвртфинале улази много одморнији, јер је паузирао четири дана. Италијан је за сусрет са Новаком требало да се бори са Роџером Федерером, али се Швајцарац повукао са турнира.

Ђоковић ће играти за пласман у своје 11. полуфинале у Паризу, док је Беретини први пут у каријери дошао до осам најбољих у главном граду Француске.

- Чека ме још један Италијан, добар је сервер и има снажан форхенд. То су му два јака оружја. У форми је, побиједио је Тима у Аустралији, добро играо на АТП купу. Такође, има добар и дроп шот. Веома је агресиван, са сервисом је добио много. Он је посљедњих неколико година, међу Топ 10 играча. Сада је четвртфинале, мораш да будеш на најбољем нивоу, ако желиш прилику за побједу - рекао је Ђоковић.

Бољи из дуела Новак Ђоковић-Матео Беретини играће у полуфиналу против побједника дуела Рафаел Надал-Дијего Шварцман.