latinica  ћирилица
09/06/2021 |  08:56 ⇒ 14:15 | Аутор: sputniknews.com

Јокић: Посао није готов! (ВИДЕО)

Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, исписао је нове странце српске кошарке поставши МВП НБА лиге.
Никола Јокић МВП најјаче лиге на свијету (фото: nba.com) -
Никола Јокић МВП најјаче лиге на свијету (фото: nba.com)

Српски играч сазнао је да је изабран за најкориснијег кошаркаша тако што је комесар НБА Адам Силвер прекинуо састанак екипе у Финиксу.

- Извините што вам прекидам састанак, али имам неке важне вијести. Част ми је да прогласим Николу Јокића за МВП-ја сезоне 2020/2021. Честитам ти Никола - рекао је Адам Силвер.

      View this post on Instagram

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Јокићу се на лицу појавио осмијех и саиграчи су одмах кренули да му честитају. Услиједио је и загрљај са тренером Мајком Мелоуном, а српском играчу путем видео позива честитали су и чланови породице.

Никола се и потом обратио саиграчима и стручном штабу.

- Ово је индивидуална награда, моја је, али не бих могао да дођем до ње без вас. Ви сте велики дио овога и хвала свима који се налазите у овој соби - рекао је Јокић.



Јокић је постао први српски кошаркаш у историји са НБА МВП наградом у рукама, а исписао је историју и америчке кошарке поставши први најкориснији играч који је изабран у другој рунди драфта.

Центра из Сомбора су пре седам година драфтовали Нагетси са 41. мјеста, а данас је најбољи играч на свијету.

Јокић је имао и поруку за навијаче Денвера широм свијета.

- Поздрав навијачи Денвера, желим свима да вам се захвалим за подршку коју нам дајете. Путовање није готово, имамо још много посла да урадимо... Наставите да навијате за нас и хвала.

​Јокић иза себе има невјероватну сезону у којој је одиграо све 72 утакмице, просечно биљеживши – 26,4 поена, 10,8 скокова и 8,3 асистенција.

Најимпресивније је то што је српски играч предводио екипу до трећег мјеста на Западној конференцији, а да је притом у завршници сезоне играо без другог најбољег играча екипе – Џамала Мареја.

Као што је и рекао, сезона још није готова јер Денвер игра полуфинале конференције, што је још један подвиг за Јокића пошто је ослабљени тим успио да доведе до друге рунде.

Јокић освојио 971 глас, а Ембид 586

 Током гласања за МВП-а /најкориснијег играча/ НБА сезоне српски репрезентативац Никола Јокић добио је 971 глас - у осам случајева је стављен на друго мјесто, а у једном на греће.

На другим мјесту је кошаркаш Филаделфије Џоел Ембид који је само у једном случају стављен на прво мјесто, у 62 случаја на друго, а у 23 на треће мјесто и укупно је освојио 586 гласова.

Трећи на листи је Стивен Кари ког је пет спортских новинара ставило на прво мјесто, у 23 случаја био је на другом мјесту, у 32 на трећем. Укупно је добио 453 гласа.

Међу најкориснијим играчима су и Лука Дончић који је освојио 42 гласа, затим Јанис Антентонкумпо, Крис Пол, Демјан Лилард, преносе спортски портали.

Никола Јокић, најбољи играч Денвер нагетса, тренутно предводи свој тим у полуфинали западне конференције НБА лиге против Феникс санса.