latinica  ћирилица
09/06/2021 |  11:04 | Аутор: СРНА

Хапшења у Осијеку

Тројица судија из Осијека, које је бивши челник Динама Здравко Мамић прозвао за корупцију, ухапшена су рано јутрос, као и један предузетник.

УСКОК је потврдио да су ухапшене четири особе међу којима су тројица судија за које је затражено скидање имунитета што је Државно правосудно вијеће и одобрило.

ХРТ наводи да су ухапшене судије Дарко Крушлин, Звонко Векић и Анте Квесић, те осјечки предузетник Драго Тадић.

Хапшење судије Крушлина потврдио је његов адвокат Љубо Павасовић Висковић који је рекао како очекује да ће током дана његов брањеник бити одведен на испитивање у Загреб.

Како подсјећају хрватски медији, Мамић је судије прозивао за примање мита да би га ослободили на суђењу за извлачење новца из Динама.

Адвокат Анто Нобило рекао је да је из чињенице да се државно тужилаштво одлучило на хапшење судија Жупанијског суда у Осијеку произашло да су дошли до доказа који указују на основану сумњу да су те судије починили кривично дјело.

"Та вијест је по мени права бомба која ће потрести ситуацију у правосуђу", рекао је Нобило.

Из полиције су навели да се проводи криминалистичко истраживање над неколико особа због сумње да су починила кривична дсјела против службене дужности.

Крушлин и Векић су крајем марта суспендовани након што је, због дружења с одбјеглим Здравком Мамићем којег су осудили због извлачења новца из Динама, Државно правосудно вијеће покренуло дисциплински поступак против њих.