latinica  ћирилица
09/06/2021 |  13:19 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Кинеске компаније заинтересоване за улагање и опремање здравствених објеката у Српској (ВИДЕО)

Сарадња Републике Српске и привредних компанија из Кине договорена је након састанка директора УКЦ-а, Владе Ђајића и почасног предсједника за техничку и економску сарадњу Кине, Гуо Ђин Пина.
Владо Ђајић и Гуо Ђин Пин - Фото: РТРС
Владо Ђајић и Гуо Ђин ПинФото: РТРС

Ђајић је истакао да ће ова сарадња, између осталог, допринијети унапређењу здравственог сектора, као и развоју привредног сектора, те отварању нових радних мјеста у Бањалуци, као и широм Српске.

- Данас је договорена сарадња из области здравства, гдје су компаније из Кине заинтересоване за улагање и опремање здравствених објеката, а оно што је битно за нас, јесте да омогуће едукацију љекара у Кини - рекао је он.

Гуо Ђин Пин, почасни предсједник CEATEC агенције за техничку и економску сарадњу Кине и Европе, жели помоћи развоју Бањалуке и Српске, посебно у здравственом сектору.

- Овом сарадњом, укључиће се млади људи, доћи ће до размјене кадрова између Кине и Републике Српске. Такође, врло сам срећан што могу довести привреднике из Кине у Српску, да би отворили фирме, омогућили добро плаћене послове и да сви заједно, помогнемо развоју Српске - рекао је он.