latinica  ћирилица
09/06/2021 |  14:18 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

И Вукосавље под "паметним" камерама (ВИДЕО)

Општина Вукосавље је 45. локална заједница у Српској која ће бити покривена "паметним" камерама, рекао је данас министар унутрашњих послова Драган Лукач након потписиваања споразума о набавци седам безбједносних камера које ће бити постављене у овој општини ради безбједности грађана.
Лукач и Ракић - Фото: СРНА
Лукач и РакићФото: СРНА

Основни циљ постављања седам "паметних" камера за видео надозор на магистралним путевим М-73 и М-14.1 који пролазе корз Вукосавље, јесте успостављање бољег и ефикаснијег система заштите јавних површина, спречавање нарушавања јавног реда и мира, те превенција и откривање починилаца кривичних дјела.

- Камере ће се набавити у сврху безбједности грађана и надам се да ће они то подржати - рекао је Лукач и додао да је Вукосавље једна од 45 општина Републике Српске у којима је МУП до сада потписао уговоре.

Према његовим ријечима, из досадашњег искуства полиције познато је да успостављање оваквих система надзора и контроле, уз помоћ техничких система и камера, доприноси до 50 одсто смањењу кривичних дјела и прекршаја.

Безбједност свих грађана у овој малој општини у којој живе сва три конститутивна народа, је на изузетно високом нивоу захваљујући грађанима и полицији, закључено је на састанку министра Лукача са општинским руководством.

Начелник општине Борислав Ракић рекао је да нису забиљежени међунационални инциденти на чему треба захвалити становницима и полицији у овој општини.

Послије састанка, Лукач је са сарадницма и руководством ове локалне заједнице обишао радове на новој згради општине, која ће бити завршена до 8. септембра, Дана општине.