latinica  ћирилица
09/06/2021 |  16:12 ⇒ 16:14 | Аутор: РТРС

Радмановић-Калабухов: Ситуација у БиХ је сложена

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић састао се са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игора Kалабухова, саопштено је из Сектора за односе с јавношћу Парламентарне скупштине БиХ.
Радмановић и Калабухов  (Фото:псбих) -
Радмановић и Калабухов (Фото:псбих)

Радмановић и Калабухов су констатовали да су односи између двије земље добри и пријатељски, те да је потребно снажније радити на јачању економске сарадње.

Током састанка размијењена су мишљења о актуелној ситуацији у БиХ, за коју је заједнички оцијењено да је веома сложена, наводи се у саопштењу.

- На иницијативу Радмановића, посебно је анализирана ситуација у вези са именовањем новог високог представника за БиХ. Калабухов је појаснио став Руске Федерације и издвојено мишљење о том питању у односу на друге државе чланице Савјета за имплементацију мира - саопштено је из Сектора за односе с јавношћу Парламентарне скупштине БиХ.

Калабухов је још једном јасно подвукао став Руске Федерације да именовање новог високог представника мора бити потврђено у Савјету безбједности Уједињених нација, наводи се у саопштењу.