latinica  ћирилица
09/06/2021 |  18:49 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

Подршка Владе пројектима који побољшавају квалитет живота

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарали су данас у Источном Сарајеву о наставку владине подршке пројектима који ће донијети добробит становницима Источног Сарајева.
Вишковић и Ћосић - састанак (Фото:влада.рс) -
Вишковић и Ћосић - састанак (Фото:влада.рс)

Посјетио је и Универзитет у Источном Сарајеву гдје је са ректором овог Универзитета разговарао о новој згради Ректората.

Студентски дом, зграда Ректората и Музичке академије , зграда Факултета за физичку културу су пројекти који треба да побољшају квалитет живота грађана Источног Сарајева.

Вишковић је истакао да ће тендер за изградњу ових објеката пустити у процедуру чим се припреми пројектно-техничка документација за овај велики пројекат који ће ићи у међународни јавни позив, због чега се неће моћи одабрати извођач радова прије краја септембра.

Инфракструктурни пројекти на Јахорини у знатној мјери утичу на развој града. Ради се и на рехабилитацији магистарлног пута од пала до бистирце, истиче Вишковић.

Градоначелник Љубиша Ћосић се захвалио премијеру Вишковићу јер је подржао и два битна спортска догађаја у Источном Сарајеву – Европско првенство у боксу и Свјетско првенство у бициклизму, који ће бити одржани у августу и октобру.

- Разговарали смо и о другим бројним пројектима и договорили се да општине у саставу града буду рађени у сарадњи са Владом - рекао је Ћосић.

Једна од градских општина, Источно Ново Сарајево, исказала је потребу за још једном основном школом због раста броја становника и ученика. Премијер Вишковић је обећао подршку Владе,а на локалној власти остао је задатак да одреди локацију.