latinica  ћирилица
09/06/2021 |  18:58 ⇒ 10/06/2021 | 08:25 | Аутор: РТРС

Додик: Српску бранити одлучно и достојанствено (ВИДЕО)

Српска мора бити достојанствена, одлучна и непоколебљива, истакао је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, реагујући на иступ Свена Алкалаја на сједници Савјета безбједности.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- На нивоу БиХ у складу са Пословником Предсједништва не може да се износи политички став, па ни чланова Предсједништва, а поготово представника у дипломатско-конзуларним представништвима, ако то није усаглашено - рекао је Додик.  

Додик је подсјетио да је иступ Алкалаја био искључиво индивидуални чин. 

- Алкалај извршава наредбе својих налогодаваца. То нису званични ставови БиХ, али су се чули на сједници Савјета безбједности. Поставља се питање шта урадити? Треба да наставимо са нашом политиком одлучног брањења Републике Српске, супростављање таквим тенденцијама. А они који то раде, најбоље раде против БиХ, и ту нема лијека. Ради се о онима који промовишу мржњу, причају једно раде друго, промовишу умјесто помирења политичке сукобе - нагласио је Додик.

Додик је поручио да српски и хрватски народ имају готово идентичан поглед на БиХ.

- Имате проблем са Бошњацима који хоће далеко више од свега. Све што чине, чине да би заузели позиције за предстојеће изборе. Мислим да нису ни они проблем, колико њихови спонзори, Америка и ЕУ, који су спремни због једне изјаве представника српског или хрватског народа уводити санкције, а с друге стране кршење свих принципа, сматрају да треба тако - закључио је Додик.  

Погледајте цијели разговор: