latinica  ћирилица
09/06/2021 |  19:16 ⇒ 10/06/2021 | 07:31 | Аутор: РТРС

Додик: Пресуда Младићу исмијавање права и правде (ВИДЕО)

Кривити човјека који је био далеко од мјеста догађаја, и није могао утицати на догађаје, исмијава право и правду, истакао је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Свијет је учинио све да деградира наше политичке и војне представнике све их оптуживши, а нама забранивши да се бавимо њиховим животима, да им помажемо и много чега другог - нагласио је Додик.

Повезао је суђења Ратку Младићу и Радовану Караџићу.  

- Могао сам да то не урадим, али сам пристао да будем свједок одбране у предметима Радовану Караџићу и Ратку Младићу, за које сматрам да нису имали фер процесе и да су били усмјерени искључиво на сатанизацији Срба. Стао сам у одбрану циљева наше Републике, и нисам имао никаквуи дилему, урадио сам све што је требало, а то што су ме стигле послије тога санкције,то је најмање важно - истакао је Додик.

Додик је поручио да је суђење и пресуда Ратку Младићу далеко од онога зашто се залаже цивилизовани и демократски свијет.

- Имате хрватске и бошњачке генерале огрезле у злочину, и они ову пресуду гледају из својих кућа. Нажалост, свијет тако функционише и ако се сами не одбранимо, неће нам нико помоћи, будите сигурни у то - закључио је Додик.

Погледајте цијели разговор: