latinica  ћирилица
10/06/2021 |  10:05 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

Тегелтија на Самиту у Тирани; Састанак са Рамом (ФОТО)

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија учествује на Самиту у Тирани, заједно са лидерима земаља западног Балкана и европским комесаром за сусједство и проширење Оливером Вархељијем.
Самит у Тирани - Фото: РТРС
Самит у ТираниФото: РТРС

Самиту је претходио састанак Тегелтије и премијера Албаније Едија Раме.

Тегелтија и Рама разговарали су о актуелним политичким и економским темама са посебним освртом на процес европских интеграција, регионалне сарадње и унапређење блатералне сарадње у областима од обостраног интереса.

Тегелтија и Рама (Фото: РТРС)

Саговорници су размијенили мишљења и о изазовима са којима се сусрећу земље западног Балкана изазваним пандемијом вируса корона, те заједнички указали на предности заједничког регионалног тржишта као незаобилазног фактора на путу ка ЕУ.

Овом приликом је оцијењено да ће будући заједнички пројекти, посебно у области повезаности, значајно допринијети развоју међусобне привредне сарадње, те олакшати промет људи и роба, саопштено је из Савјета министара.

Самит у Тирани (Фото: РТРС)

На Самиту у Тирани разговара се о повезаности на западном Балкану и подршци Европске уније региону у сузбијању економских посљедица узрокованих пандемијом ковида 19.