latinica  ћирилица
10/06/2021 |  11:49 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Источно Ново Сарајево прославља Спасовдан (ВИДЕО)

Општина Источно Ново Сарајево прославља крсну славу - Спасовдан. Тим поводом предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку грађанима и руководству општине.
Источно Ново Сарајево прославља Спасовдан - Фото: РТРС
Источно Ново Сарајево прославља СпасовданФото: РТРС

У храму Светог великомученика Георгија на Врацама служена је литургија, након које је уприличена литија у порти храма.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић изјавио је да је ово свечан дан за општинску управу и све становнике ове локалне заједнице.

- Ово је наш заштитник који нас окупља овдје у храму у нашој општини. Још већи је симбол што је Повељу, највеће признање општине Источно Ново Сарајево, добио баш овај храм који је настао и растао заједно са овом локалном заједницом - истакао је Катић.

Предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак захвалио је Катићу, али и његовом претходнику Љубиши Ћосићу, истичући да су направили велике помаке када је ријеч о стварању бољих услова за живот становника ове локалне заједнице.

- Има пројеката који су започети и који ће се завршавати у овој години, али акценат би требало ставити на отварање неких производних организација гдје би се запослили наши, првенствено демобилисани борци, али и дјеца погинулих бораца - рекао је Тушевљак.

Руководство општине положиће вијенце и одати почаст погинулим борцима испред споменика "Слава српском борцу".

Поводом славе Источног Новог Сарајева, синоћ је одржана свечана академија и отворена новоизграђена спортска дворана која испуњава све европске стандарде за дворанске спортове и представља понос и општине и града Источно Сарајево.