latinica  ћирилица
10/06/2021 |  13:45 | Аутор: СРНА

Додик: Одбијамо било какав монопол

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да људи у Републици Српској желе да имају приступ свим познатим технологијама и да одлучују сходно својим интересима, те да он одбија било чији монопол у тој области.

Осврћући се на увођење нових технологија Хуавеј и Г5 мреже у БиХ, Додик каже да је БиХ још увијек на "трећем пакету" тих мрежа, да је пети пакет далеко.

- Оно што је овдје познато јесте да постоје неке иницијативе са Запада које траже одређене дисквалификације. Ми смо на Предсједништву о томе разговарали и одбио сам било какву могућност да се монополистички и на било који селективан начин приступи набавци - рекао је Додик у Источном Сарајеву.

Додик је истакао да људима у БиХ треба дати могућност да изаберу оно за шта сматрају да је најбоље и најефикасније и најефтиније за све.

Он је додао да је у том погледу упознао амбасадора Кине у БиХ Ђи Пинга о таквом развоју ситуације нешто раније, али да став Републике Српске остаје исти.

- Ми желимо да имамо приступ свим познатим технологијама и да одлучујемо сходно нашим интересима о томе - рекао је Додик.