latinica  ћирилица
10/06/2021 |  16:55 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": На рушење међународног права одговорити још већим српским јединством

Удружење "Част отаџбине" оцијенило је да пресуда ратном команданту ВРС генералу Ратку Младићу потврђује да је срушено међународно право и правда, а да међународни судови суде онако како им наметну САД, Велика Британија и Њемачка и поручило да иза свега стоји намјера да се укине Република Српска, на што Срби морају да одговоре још већим јединством.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

- Умјесто да помогну у рјешавању српског националног питања и тако обезбиједе трајан мир међу балканским народима, они мобилишу све снаге и средства да потпуно разбију српски национ на Балкану, а српске земље сведу на београдски пашалук - поручено је из Удружења.

Констатовано је да на тај начин желе да направе "мит о геноциду у Сребреници који се није десио и докажу да је Република Српска геноцидна творевина".

Из Удружења је оцијењено да је цијело суђење генералу Младићу било фарса, или како је то након пресуде рекао његов син Дарко, "покретни циркус", што потврђује судија Нијамба, која је имала супротно мишљење од остатка Жалбеног вијећа и чији је став да је генерал невино осуђен.

Бивши официри ВРС окупљени у Удружење су поручили су да овом пресудом генерал Младић иде у легенду да ће га памтити и поносити се његовим дјелима.

- Он је стао раме уз раме са нашим славним војводама Путником, Мишићем, Степановићем и другим. Главни тужилац резидуалног механизма Серж Брамерц нам поручује да је глорификација ратних криминалаца "посљедњи степен геноцида". Он хоће да Србима забрани право на мишљење и властити став па позива УН на хитну акцију. Тражи да се незаконито предају суду неки чланови СРС који не поштују Хашки суд - наводе из Удружења.

Они су поручили Брамерцу да генерал Младић није криминалац већ српски херој и легенда а да је он сам /Брамерц/ највећа увреда том политичком суду.

- Уколико будеш хапсио све оне Србе који величају генерала Младића и који не поштују твој суд, нећеш имати простора где да их смјестиш. Међутим, теби је најважније да себи обезбедиш и даље уносан посао тужиоца а на трагедији српског народа - нагласили су из Удружења.

Реагујући на изјаву премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија након пресуде да је вријеме Србија и Република Српска престану негирати геноцид у БиХ и на Косову и Метохији из Удружења су му поручили да би, да је којим случајем завршио неку квалитетну школу, знао да геноцид није убиство неколико стотина до зуба наоружаних непријатељских војника, а да јесте геноцид, протјеривање преко 250.000 Срба са Косова.

- Наравно, геноцид су направили НАТО и ОВК. Џозеф Бајден се такође сложио са западном пропагандом и изјавио "да историјска пресуда Младићу показује да ће они који чине стравичне злочине одговарати". Свако правило има своје изузетке па и ово - наведено је у саопштењу.

Указано је да нико од Американаца није одговарао за геноцид над Индијанцима, и због изазивања нуклеарне катастрофе и стотине хиљада мртвих у Хирошими и Нагасакију, због геноцида у Вијетнаму, Камбоџи и другим афричким земљама.

- Напади на Младића су у ствари напади на српски народ јер тиме желе да се заборави нецивилизацијско деловање НАТО-а и западних земаља при нападу на Србију и Републику Српску. Сматрамо да сваком Србину и поштенем грађанину Србије и Републике Српске импонује обраћање Александра Вучића и Милорада Додика Савјету безбједности УН, који су доказали целом свету да Србија и Република Српска поштују и спроводе одлуке УН а да то не чине водеће западне силе - наглашено је из Удружења.

Поручено је да српски народ мора да схвати да долазе тешка времена за Србију а посебно за Републику Српску јер је циљ да Српска нестане те стога толико потенцирају злочин у Сребреници као геноцид.

- Србе може једино спасити јединство Срба, патриотизам и државотворност. Потребно је остварити још веће јединство Србије и Републике Српске - закључено је у саопштењу Удружења "Част отаџбине".