latinica  ћирилица
10/06/2021 |  18:31 ⇒ 18:32 | Аутор: СРНА

Почео Mеђународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно"

У Зворнику је данас почео осми Међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно", који ће трајати до 14. јуна.
Зворник - Осми Међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно" - Фото: СРНА
Зворник - Осми Међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно"Фото: СРНА

Фестивал је почео представом "Како је побијеђен страшни разбојник Балачко" у извођењу Дјечије сцене трестеничког позоришта, у копродукцији са Драмским атељеом КУД-а "Вук Караџић".

Отварању овог фестивала претходио је наступ ученика зворничке Основне музичке школе "Војин Комадина".

Током фестивала, зворничкој публици представиће се Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Прњавора представом "Тинејџитис", Студио "БИС" из Београда представом "Успавана љепотица", Аматерско позориште "Бранислав Нушић" из Шида, које ће извести представу "Вјештица Добрила, добра, слатка, мила", те Зворничко драмско позориште представом "Ко је украо сунце".

Представник трстеничког позоришта Милош Милошевић рекао је новинарима да је ово један од најдражих фестивала, који говори у част најсрећнијег дијела човјечанства – дјеце.

Милошевић, који је драмски и писац за дјецу, изразио је задовољство што су организатори, Дом омладине и Зворничко драмско позориште, изабрали трстеничко позориште да отвори фестивал.

Он је додао да је ово трећи наступ младих гламаца из Трстеника на овом фестивалу.

Представник Зворничког драмског позоришта Божица Остојић рекла је да је овај фестивал требало да буде одржан у децембру прошле године, али је због пандемије вируса корона одгађан док нису створени услови за одржавање, али под важећим епидемиолошким мјерама.

Покровитељ фестивала је Министарство спољних послова Србије и град Зворник.

Зворничко драмско позориште ове године обиљежава 24 године континуираног рада и постојања.