latinica  ћирилица
11/06/2021 |  07:20 | Аутор: СРНА

Смањена видљивост на појединим дионицама

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због јутарње магле смањена је видљивост на појединим дионицама, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Режим саобраћаја измијењен је због радова на мјесту укрштања дионице магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Улице Мис Аделине Ирби, у насељу Врбања, на дионици магистралног правца Клашнице један-Горња Вијака један, на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/ и на правцу Добро Поље-Миљевина.

Због радова је измијењен режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале у тунелу "Каловита Брда", на правцу Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/, на дионици магистралнг пута Руданка-Добој на споју са прилазним путем према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар", као и на дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик.

Режим саобраћаја измијењен је и због радова на реконструкцији раскрснице дионице магистралног пута Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, као и на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа гдје је у току изградња кружне раскрснице.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-граница са Црном Гором /Шћепан Поље/, обустављен је саобраћај за теретна возила.

Од 8.00 до 15.00 часова радним данима због деминерских радова на снази су получасовне обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи, као и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежено, једном саобраћајном траком.

На дионици регионалног правца Стари Мајдан-Ламовита због извођења радова измијењен је режим саобраћаја, као и на путевима Тедин Хан-ентитетска граница /Криж/ и Укрина-Горња Вијака.

Због радова на реконструкцији регионалног пута Језеро-Шипово на снази су повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 17.00 часова.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича 1-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница /Каруше/, као на дионици Црквина-Модрича један.

Вангабаритни терет ће бити превожен правцем гранични прелаз Шамац-Модрича-међуентитетска линија Каруше /до 12. јуна/, гранични прелаз Рача-Брчко-Добој-Бањалука /до 15. јуна/, међуентитетска линија Станић Ријека-међуентитетска линија Каруше /до 15. јуна/, међуентитетска линија Језеро један-Мркоњић Град-међуентитетска линија Велечево /до 20. јуна/, међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /до 30. јуна/ и међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод /до 13. јула/.

У ФБиХ на дионици ауто-пута А-1 Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћај се одвија успорено, претицајном траком због радова на мосту.

На путу Тузла-Калесија /дионица Симин Хан-Цапарде/ због радова у тунелу "Чакловићи" саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

До краја месеца трајаће радови у тунелу "Црнаја" на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима обуставља.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан"пи-си-ар" тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.