latinica  ћирилица
11/06/2021 |  12:34 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

У акцији "Скутер три" ухапшено осам лица

Осам лица ухапшено је у акцији "Скутер три" због недозвољеног промета дувана и дуванских производа, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ.
СИПА (фото: SIPA) -
СИПА (фото: SIPA)

На ширем подручју Тузле, општина Лукавац, Пелагићево, Шамац, Завидовићи, Прњавор и Илиџа извршени су претреси на 11 локација.

У саопштењу се наводи да је приликом претреса пронађено и привремено одузето 517 килограма резаног дувана и различите машине за резање дувана и пуњење цигарета.

Одузето је и 36.000 празних филтера цигарета, мобилни телефони, муниција калибра 7,62 милиметра, једна ловачка пушка и једна аутоматска пушка са припадајућом муницијом, те 64.965 КМ, 47.785 евра, 100 долара и двије штедне књижице.

Из СИПА су навели да је одузето и 3.600 кутија цигарета без акцизних маркица, 133.284 комада мотаних цигара, те други предмети и документација који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Након криминалистичке обраде, ухапшена лица су отпуштена по усменој наредби Тужилаштва БиХ.

Наведене активности реализоване су под надзором и наредбама Тужилаштва и Суда БиХ, а уз пружање помоћи полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарстава унутрашњих послова Тузланског кантона, Зеничко-добојског кантона и Кантона Сарајево, наводи се у саопштењу.