latinica  ћирилица
11/06/2021 |  14:57 ⇒ 14:58 | Аутор: СРНА

Вучић захвалио Путину за активну подршку интересима Србије

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је руском амбасадору у Србији Александру Боцан-Харченку честитку упућену руском предсједнику Владимиру Путину поводом Дана Русије, у којој му је још једном захвалио за активну подршку интересима Србије.
Александар Вучић (фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav
) -
Александар Вучић (фото: instagram.com/ buducnostsrbijeav )

- Користим ову прилику да још једном изразим захвалност Русији и Вама лично за активну подршку државним и националним интересима Србије и њеној политици мира, у корист стабилности региона - навео је Вучић у честитки.

Вучић је пожелио Путину да настави да води земљу путем благородне будућности и истакао да он лично остаје посвећен развоју чврстог пријатељства и свестране сарадње Србије и Русије, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

- Вишевјековна традиција братских односа наших земаља, испреплетане судбине наших народа и вриједности које дијелимо представљају чврсту основу за даље јачање стратешког партнерства, заснованог на међусобном поштовању и повјерењу - рекао је Вучић.

Он је, подсјетивши на то да пријатељство српског и руског народа карактерише и међусобна солидарност, истакао да је то потврђено и током пандемије, те поручио да Србија неће заборавити великодушност Русије и несебичну помоћ у борби против тог савременог изазова.

Вучић је присуствовао данас пријему у Амбасади Руске Федерације у Београду поводом обиљежавања Дана Русије и том приликом уручио Боцан-Харченку честитку упућену Путину.

Дан Русије обиљежава се 12. јуна, на дан када је 1990. године одржан први Конгрес народних посланика Руске Совјетске Федеративне Социјалистичке Републике, на којем је донесена Декларација о државном суверенитету Русије.