latinica  ћирилица
12/06/2021 |  08:49 ⇒ 08:49 | Аутор: СРНА

Џуел најавио крајем августа 300 милиона евра за опоравак БиХ ?

БиХ би крајем августа могла да добије вриједан финансијски пакет помоћи Међународног монетарног фонда /ММФ/ у износу од 300 милиона евра, намијењених за здравствени опоравак БиХ путем набавке вакцина, најаво је резидентни представник ММФ-а у БиХ Ендру Џуел.
Ендру Џуел -
Ендру Џуел

Џуел је навео да су та средства намијењена и за јачање економске отпорности, односно суочавање с кризом коју је донијела пандемија ковида 19.

- У контексту глобалне пандемије ствара се окружење које ће омогућити издвајање нових 650 милијарди америчких долара опште СДР алокације за подршку резервама и ликвидности свих земаља чланица ММФ-а. Алокација ће помоћи тим земљама да добију средства за подршку резерви или куповину вакцина и подршку економском опоравку - рекао је Џуел за "Вечерњи лист издање за БиХ.

Он је истакао да се овдје ради о ванредним мјерама за сузбијање кризе изазване пандемијом вируса корона.

Према његовим ријечима, ова година је вријеме у коме би требало да БиХ направи кључне кораке у смјеру изласка из здравствене кризе, првенствено путем вакцинације што већег броја грађана, након чега би требало да услиједи економски опоравак земље.