latinica  ћирилица
12/06/2021 |  08:51 ⇒ 08:55 | Аутор: Б92

Финикс Санси надомак пласмана у финале плеј-офа западне конференције (ВИДЕО)

Финикс Санси су надомак пласмана у финале плеј-офа западне конференције НБА лиге пошто су савладали Денвер Нагетсе и у трећем мечу серије.

У Колораду је тим из Аризоне славио резултатом 116:102, а домаћима није помогла ни нова фантастична партија Николе Јокића.

Српски центар је меч завршио са 32 поена (13/29 из игре, 1/6 за три), 20 скокова и 10 асистенција, као и једном блокадом. Међутим, није било довољно.

У једном моменту је чак забринуо све навијаче када је у дуелу са Девином Букером стао на његову ногу и изврнуо је, али је успео упркос боловима да настави меч.

Уочи овог меча добио је трофеј за МВП-ја најјаче лиге света, што га је мотивисало да одиграо још једном у складу са тим признањем.

Када је реч о самој утакмици, Финикс је на самом старту повео са 21:8, наставивши да немилице врти пик ен рол који Нагетси у овом саставу не могу да бране.

Пар пута се Денвер приближавао у другој и трећој деоници, али у четвртој се поново распао и повратка више није било.

Најефикаснији је као и обично био Девин Букер који је убацио 28 поена, уз шест скокова и четири асистенције.

Само поен мање додао је Крис Пол уз шест скокова и осам асистенција, а истакли су се и Краудер са14, Бриџис са 11, Ејтон са 10 и Пејн са 9 поена.

Јокића је пратио Монте Морис са 21 поеном, те Мајкл Портер Јуниор са 15 и Вил Бартон са 14 поена.

Ниједан тим у историји НБА лиге није успио да се врати из заостатка од три меча, па је тешко очекивати истинску сензацију од Денвера.