latinica  ћирилица
12/06/2021 |  09:59 ⇒ 10:00 | Аутор: СРНА

Путин: Етикетирање нормално за америчку политичку културу

Амерички предсједник Џозеф Бајден је каријерни политичар и постоји нада да неће бити никаквих импулсивних потеза са његове стране, рекао је руски предсједник Владимир Путин.
Владимир Путин (@KremlinRussia) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (@KremlinRussia)Фото: Тwitter

Руски лидер је напоменуо да се Бајден "радикално разликује од Трампа, јер је предсједник Бајден каријерни политичар"".

- Он је практично цијело своје пунољетство провео у политици. То је друга врста особе и велика ми је нада да, иако постоје и предности и мане, неће бити никаквих импулсивних потеза од стране актуелног предсједника САД - рекао је Путин у интервјуу за канал Ен-Би-Си.

Путин сматра да је бивши амерички предсједник Доналд Трамп изванредна, сјајна и талентована личност, иначе не би постао предсједник САД.

- Може да вам се свиђа или не. Па иако није припадао америчком естаблишменту, раније није био дио велике политике, некима се то свиђа, некима се не свиђа, али то је чињеница - рекао је Путин.

Руски предсједник рекао је да га не брину Бајденове скандалозне примједбе на његов рачун јер се увијек руководио интересима руског народа и руске државе.

Путин је додао да је током свог мандата навикао на нападе из свих углова и са свих врста подручја под свим врстама изговора, разлога и различитог калибра и жестине и нагласио да га ништа од тога не изненађује.

Бајден је у марту у интервјуу за мрежу Еј-Би-Си рекао је да ће Москва морати да "плати цијену" за своје наводно мијешање у америчке изборе и да је Путин "убица".

Путин сматра да је коришћење таквих етикета постало нормално за америчку политичку културу, вјероватно под холивудским утицајем, али то у Русији не изгледа нормално.

- Не желим да звучим непристојно, али то ме подсјећа на лоше варење, вербалне пробавне сметње - рекао је руски лидер реагујући на водитељево набрајање особа за чију смрт бројни западни медији покушавају да окриве Русију.

Он је рекао да су то људи који су заиста убијени у различито вријеме и из различитих разлога од руку различитих људи.

Комплетна верзија интервјуа биће емитована у понедјељак, 14. јуна.