latinica  ћирилица
12/06/2021 |  15:44 | Аутор: СРНА

Калабухов: Русија је имала и имаће водећу улогу у модерном свијету

Русија је имала и има водећу улогу у модерном свијету и улаже напоре у заједничко савладавање тешких изазова савремености у стварању једнаког и недјељивог безбједносног система за све, истакао је амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов у обраћању поводом државног празника - Дана Русије.
Игор Калабухов - Фото: РТРС
Игор КалабуховФото: РТРС

- Од срца честитам државни празник - Дан Русије! Уједињени народи наше домовине, захваљујући војном подвигу и великом труду, створили су велику земљу с јединственим насљеђем - истакао је Калабухов.

Он је навео да се Русија као држава гарант Општег оквирног споразума за мир у БиХ залаже за стриктно поштовање дејтонских принципа равноправности конститутивних народа и ентитета БиХ с широким овлаштењима.

- Полазимо од тога да ће кораци које предузимамо служити за даље јачање свеобухватне сарадње између Русије и БиХ, промоцију трговинске и економске интеракције и продубљивање културних и хуманитарних веза. Рачунамо на најактивније учешће наших сународника у БиХ, свих грађана који искрено настоје дати свој значајни допринос овом узвишеном раду - истакао је руски дипломата.

Он је нагласио да на овај значајни дан жели свима просперитет, срећу, благостање и добро здравље, објављено је на Фејсбук страници Амбасаде Русије у БиХ.