latinica  ћирилица
12/06/2021 |  15:46 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Брчко: Здравко Чолић добио мурал (ВИДЕО)

Као поклон за седамдесети рођендан, Здравко Чолић је у Брчком у улици Скендера Куленовића добио мурал на стамбеној згради. Идеја је то тридесет трогодишњег Борислава Цвијетиновића, који не пропушта ниједан Чолин концерт.
Мурал Здравка Чолића у Брчком - Фото: РТРС
Мурал Здравка Чолића у БрчкомФото: РТРС

У знак захвалности, због пјесама, енергије, културе понашања и свега што Здравко Чолић, као умјетник пружа већ пет деценија, Борислав Цвијетиновић из Брчког, звани Боро поштар, дошао је на идеју да за рођендан овом великом умјетнику, као поклон уради мурал.

- Циљ је био да се око његовог рођендана то урадимо. Али Милина из Београда, наш другар није могао у том термину да се усагаласимо, да нађемо тај неки његов термин, да то завршимо, да то буде како треба - каже Цвијатиновић.

Чолина најдража пјесма Бори поштару је Красива. Каже 50 генерација је стасало и културно се уздизало уз музички опус Здравка Чолића, па тако и његова.

- Он је узимао све те ауторе, као пјеснике, Јована Јовановића Змаја, Јована Дучића, те неке величине, које су биле у бившој Југославији, нашој доборој Југославији, али тако се све издешвало, то су нова времена, али Чола остаје Чола - каже Боро.

Борину идеју за мурал, подржали су и његови другари, који су му помогли да сакупи новац, за осликавање. А поред њега и његових пријатеља, каже да стиже и подршка из града Брчко.