latinica  ћирилица
12/06/2021 |  19:27 ⇒ 13/06/2021 | 07:45 | Аутор: РТРС

Требиње овог викенда окупило бајкере из региона (ВИДЕО)

Шкрипа гума, мирис бензина на врелом асфалту, брујање двоточкаша из цијелог свијета - у најкраћем требињска моторијада. Непрегледни, километарски дефиле увеличали су бајкери којима је Требиње незаобилазна тачка у календару вожњи, али и они који су први пут на југу Српске. И сви сагласни- никад бољи и никад ишчекиванији скуп.
Бајкери у Требињу - Фото: РТРС
Бајкери у ТребињуФото: РТРС

Требиње је овог викенда окупило бајкере региона, на првом великом скупу у Европи од почетка пандемије. На требињској 21. Моторијади окупило се више од 2500 моториста из цијелог региона, а у граду до понедјељка нема слободног кревета.

Одржани су први концерти на отвореном, а звук мотора "зачинили" су рокенрол бендови Ван Гог и Генерација 5.

Кад су мотори у крви и љубав од малена онда ни осми мјесец трудноће није препрека да се пређе на стотине километара.

Даме на двоточкачима више нису ријеткост, чак возе и снажније "машине", разумију се у кубикаже, ременове, филтере. И равноправне су по знању и умијећу "за ручкам" са мушким колегама.

Лана из Тивта каже да је прво питају да ли то ставрно она возим. Додаје да је почела са малом веспом, затим је купила сљедећи па сљедећи и сада је из Тивта дошла правац у Требиње.

Због мото скупа овог викенда сви путеви водили су у Требиње, па у граду нема слободног кревета и сви смјештајни капацитети су попуњени. Организација је била прави изазов, а домаћини из ТнТ2 клуба заслужили су, по оцјенама учесника, чисту петицу.

Алекса Алексић предсједник ТнТ мотоклуба Требиње и организатор каже да ће се бројке и утисци сабирати и наредних дана.

Завјесу на 21. скуп спушта рокенрол свирка и Генерација пет. До наредног јуна и нових прича са врелог асфалта.