latinica  ћирилица
13/06/2021 |  08:12 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

Коловози мокри на већини путних праваца

Коловози су јутрос мокри на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, магла на појединим дионицама смањује видљивост, а возачима се скреће пажња на учестале ситније одроне, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На путевима на којима се изводе санациони радови саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација.

Измјене су актуелне у тунелу "Каловита брда" на магистралном путу на подручју Дервенте, затим Љубогошта-Пале, у тунелу "Угар" на магистралном путу Црна Ријека-Угар, те Добро Поље-Миљевина гдје је у току санација клизишта.

Због радова се успорено вози на магистралном путу на улазу у Добој из правца Руданке, на укрштању путева Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај, на подручју Власенице, на магистралним путним правцима Бијељина-Угљевик, Клашнице-Горња Вијака и од Модриче према Добоју.

Због бројних одрона и опасности од клизишта отежано се вози на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, док је за теретна возила саобраћај обустављен на тој дионици.

Отежан је саобраћај на дионицама регионалних путева Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Језеро-Шипово, Тедин Хан-Криж, на граници Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се дионицама Шамац-Модрича-Каруше, гранични прелаз Рача-Брчко-Добој-Бањалука, Језеро-Мркоњић Град-Велечево, Леденице-Црквина-Модрича-аутопут-Александровац, Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, Бањ Брдо-гранични прелаз Рача и Станић Ријека-Каруше.

Возачима се скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ су у току радови на мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Подлугови, због чега се саобраћа успорено, претицајном траком.

Због радова у тунелу Чакловићи /Тузла-Калесија/ саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су радови у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/, због чега се саобраћа наизмјенично,једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним часовима саобраћај се на овој дионици обуставља.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Столац-Хутово /мјесто Церовица/, Посушје-Томиславград /насеље Читлук/ и Бановићи-Живинице.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а савјетују возачима да буду опрезни и вожњу прилагоде тренутном стању и условима на путу.