latinica  ћирилица
13/06/2021 |  09:49 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Вишковић издвојио 30.000 КМ за куповину куће породици Обрадовић из Модриче (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић издвојио је 30.000 КМ за куповину нове куће породици Обрадовић из Врањака код Модриче, која живи у веома тешким условима.
Кућа за породицу Обрадовић из Модриче - Фото: РТРС
Кућа за породицу Обрадовић из МодричеФото: РТРС

- Захвални смо предсједнику Владе и свим добрим људима који нам помажу да нам се обезбиједи нова кућа - рекла је Роса Обрадовић, која у Врањаку живи са четворо дјеце, од којих је троје са потешкоћама у развоју.

Росу и њену дјецу живот није нимало мазио, а, због породичног насиља, били су се смјештени и у Сигурну кућу у Модричи. Тренутно су настањени у једној старој, туђој кући у изолованом засеоку Врањака.

Вишковић је чуо за причу ове породице, коју је у медијима покренула група хуманитараца, а која никога не оставља равнодушним, навели су из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Обрадовиће су ових дана обишли представници кабинета предсједника Владе и модричког Центра за социјални рад, заједно са хуманитарцима који су и покренули ову акцију.

Већ дуже вријеме овој породици помажу модрички Центар за социјални рад и хуманитарац Драгутин Игњатовић, који је и покренуо акцију да се Обрадовићима купи и опреми нова кућа како би се коначно скрасили, своји на своме.

Захваљујући донацији предсједника Владе и помоћи становника Модриче и околине, Обрадовићима ће бити купљена нова кућа у близини Модриче.