latinica  ћирилица
13/06/2021 |  14:33 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Преглед меча Ђоковић - Циципас: Новак послије великог преокрета покорио Париз

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић и Грк, Стефанос Циципаси играју у финалу Ролан Гароса.

Ђоковић 6 6 6 2 6  (3)

Циципас 3 2 3 6 7 (2)

19.24 - Новак Ђоковић је шампион Ролан Гароса!!!!

19.15 - Преживио је још један сервис гем Циципас. Међутим, Ђоковић сада сервира за титулу!

19.10 - Ђоковић је на гем од титуле! Још један фантастичан сервис гем, одиграо је Ноле професорски.

19.05 - Извукао се Циципас! Имао је Новак двије везане брејк лопте, али Грк је показао да нема предаје. Сада Новак поново сервира, још га милиметри дијеле од титуле.

18.59 - Још један фантастичан гем Ђоковића! Води 4:2 и све смо ближи расплету.

18.55 - Узима Циципас гем, али Ђоковић је поново запријетио. Најважније да сада буде концентрисан на свој сервис, јер има брејк предности и све је у његовим рукама.

18.52 - Потврдио је Ђоковић брејк без изгубљеног поена! Још три гема до великог славља.

18.47 - Брејк Ђоковића. Да ли је коначно сломио Грка, и приближио се својој 19. Грен слем титули. Уколико потврди брејк Новака више нико не може зауставити.

18.40 - Тежак гем, али осваја га Ђоковић. 1:1 у петом сету, иде ли Новак по нови брејк?

18.35 - Могао је Ђоковић до брејка већ на старту петог сета! Нажалост, Циципас је поново сервисима спасио свој гем и има предност на почетку одлучујућег сета.

18.25 - Још један сет за Ђоковића, и поново смо на почетку! Од 0:2 стигаоје Новак до 2:2 потврдивши да је без премца најбољитенисер планете. А, сада сет за 19. Грен слем титулу, и другу своју у Паризу.

18.20 - Успио је Стефанос да задржи свој сесрвис и остане у четвртом сету, али сада Ђоковић сервира за потпуни повратак у игру!

18.17 - Експресан гем Новака! Још један и имамо изједначење у сетовима. Новак се дефинитвно вратиоп у игру, на терену дјелује доста свјежије, иако је Грк 12 година млађи од Ђоковића.

18.14 - Веома брз гем Циципаса, без изгубљеног поена. Прекинуо је серију Новака, али и даље свјетски број један има велику предност идва брејка вишка у четвртом сету.

18.12 - Плеше Ђоковић по терену! Још један гем без изгубљеног поена. Циципас све нервознији, није му јасно да је Новак тек сада почео да игра, послије три часа игре.

18.08 - Још један брејк Ђоковића за 3:0! Одличан гем, који је трајао осам минута, а Новак је искористио тек четврту брејк лопту, која му широм отвара врата петог сета.

18.00  - Потврдио је Ђоковић брејк! Одличан гем, три винера, чини се да у овом тренутку Ђопковић се све пита на терену.

17.56 - Одмах брејк на старту! Новак незадрживо граби ка петом сету. Циципас све више лоптице избацује ван терена. Финале се игра готово три сата, а каода тек сада треба да крене.

17.50 - Пауза између сетова, а Грк је узео медицински тајм аут. Сигурно да ће одмор добро доћи и Новаку, да додатно напуни батерије и крене у изједначење.

17.45 - Ево сета за Ђоковића! Одличан сет, није дозволио нити једну брејк лопту, и сада је поново у игри. Не би било први пут да се Новак враћа послије 0:2. То је учинио и на овогодишњем Роланд Гаросу.

17.40 - Штета, био је Новак близу новим брејк лоптама, али извукао се Циципас. А, сада сервис за сет и повратак у финале.

17.35 - Добар гем Ђоковића, корак ближе свом првом сету. Води 5:2.

17.30 - Имао је Новак 15:30, али извукаосе Циципас. Ипак, Ђоковић и даље има брејк и сервира за 5:2.

17.25 - Ђоковић потврдио брејк. Одлична и сигурна игра, Грк показује прве назнаке нервозе.

17.22 - Брејк Ђоковића! Коначно, тек четврту брејк лопту искористио је у маратонском гему, који је трајао 10 минута. Да ли је ово назнака оног Новака којег сви познајемо. 

17.08 - Нема предаје! Ђоковић осваја још једном свој гем, иако је било опасних 15:30.

17.05 - Изједначење, иако је Новак успио доћи до два поена, али одлични сервиси Циципаса доносе предност у овом мечу.

17.02 - Више поправног нема. Новакмора убацити ниво игре у брзину више ако жели да се врати. Почетни гем добар наговјештај, прилично лако га добија.

16.56 - Отишао је још један сет! Новак је далеко од игре што је пружио у полуфиналу у дуелу са Надалом, Циципас је стрпљив чека грешке ривала, напада када добије нешто краћу лопту и заслужено је на сет од свог првог Грен слем турнира.

16.51 - Још један брејк Циципаса,и готово да у џепу има и други сет.

16.47 - Нажалост и Циципас узима гем без изгубљеног поена. Има 4:2 брејк предности и све је ближе другом сету.

16.43 - Одличан гем Ђоковића. Без изгубљеног поена враћа се поново у игру, али и даље има брејк заостатка.

16.40 - Гем у којем је било борбе, али Грк и даље држи предност брејка.Ипак, примјећује се агресивност код Ђоковића.

16.36 - Одличан гем Ђоковића, да ли је то најава повратка најбољег тенисера планете. Грк још увијек има предност брејка.

16.34 - Стигао је до изједначења Ђоковић, али више није могао. Циципас у битним поенима чисти линије и погађа винере.

16.28 - Није добро кренуло у другом сету. Три везане брејк лопте и одмах брејк на старту. Ђоковић се мучи, а Циципас као стијена  за сада.

 16.20 - Каква штета! Иако је Грк имао водство од 4:0, потом и 5:2 те два сервиса, Новак се вратио и дошао први до сет лопте. Имао је и други сервис, добро је ретернирао, али Циципас форхендом погађа винер, и моментум олдази на његову страну, за први сет 8:6. Не можемо се отети утиску да је морало бити 1:0 за Ђоковића.

16.08 - Циципас експресно враћа брејк. Није могао Новак да погоди први сервис, и Грк је то прилично лако искористио. Идемо у тајбрејк.

16.03 - Коначно брејк! Ђоковић је стрпљиво нападао бекенд Циципаса, и долази до првог брејка у мечу. Сада сервира за први сет.

15.58 - Веома узбудљив гем. Грк имао прву брејк, али и сет лопту, дуг поен, који је на крају отишао на страну Ђоковића. Идемо даље, 5:5 је.

15.50 - одличан гем Грка, без изгубљеног поена до новог водства. Већ је забиљежио седам ас удараца.

15.48 - Освојио је прве поене Грк на сервис Ђоковића, али не и гем. Новак и више него сигуран, све смо ближи тајбрејку у првом сету.

15.42 - Циципас и даље сигуран. Ђоковић у једном тренутку завршио на паришкој шљаци, али на срећу без озбиљнијих посљедица.

15.37 - Наставља доминацију Ђоковић у својим сервис гемовима! Без изгубљеног поена уз ас за крај гема.

15.33 - И даље сервери држе свој почетни ударац. Ђоковић је стигао до 30:30, али поново одлични сервиси Циципаса и ново водство од 3:2 у гемовима.

15.29 - Још један сјајан гем Ђоковића! Одличан сервис, добре и дубоке лопте, а гем је завршио скраћеном лоптом. Два гема и осам поена за Новака.

15.26 - Узвраћа и Грк. Уз један поен Новака, прилично лако долази поново до водства. За сада сервис је најјаче оружје Циципаса, што се и очекивало.

15.23 - Експресан одговор најбољег тенисера свијета. Без изгубљеног поена до 1:1 у гемовима.

15.20 - Први гем донио је већ драму, неколико изједначења, али и двије брејк лопте Ђоковића. Грк је кренуо у меч двоструком сервис грешком, али је у битним моментима сервисом извлачио брејк лопте, три аса за почетни гем.  

15.11 - Меч је почео, први на сервису Циципас.

15.05 - Тенисери уз громогласан аплауз изашли на терен стадиона "Филип Шатрије". Слиједи петоминутно загријавање, па почетак финала.

Овај сусрет преноси Телевизија Републике Српске, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић је шести пут учесник финала на овом турниру, који је освојио једном, прије пет година.

Новак има прилику да освоји 19. титулу на гренд слемовима и тако приђе највећим ривалима Федереру и Надалу на само један трофеј заостатка. Такође, он би побједом постао први тенисер у опен ери који је освојио сваки Гренд слем бар по два пута.

Циципас ће први пут у каријери играти финале неког од Гренд слем турнира. Србин и грчки тенисер до сада су играли седам пута - Ђоковић је побиједио у пет мечева, Циципас у два.

Посљедњи пут су се састали у Риму ове године, када је Новак побиједио са 2:1.

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 35.350.000 евра.