latinica  ћирилица
13/06/2021 |  14:47 ⇒ 19:43 | Аутор: Агенције

Вучић: Борићемо се за Србију и српски народ

Чуваћемо и штитићемо и Косовски завјет и Видовдан, али ћемо бринути о будућности српског народа на Косову и Метохији, као и у Бујановцу и сваком другом мјесту где Срби живе, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић у свом говору на обиљежавању јубилеја манастира Прохор Пчињски.
Александар Вучић  (Фото:instagram.com) -
Александар Вучић (Фото:instagram.com)

Вучић је истакао да ће се делегација из Београда у Бриселу борити за Србију, неће бити ничији поданици осим што ће бити слуге само свога народа и своје државе.

Девет и по вијекова постојања и опстанка на трусном, тешком тлу о чему свједочи и овај јубилеј је обавеза да и у наредних девет и по вијекова постојимо и опстајемо.

- Наша обавеза је да народу који живи овде, у Трговишту и Бујановцу обезбиједимо опстанак, да поново покренемо у простору "Гумопластике" фабричке погоне, да поново наши млади могу да се запосле овдје, да могу да раде и живе, виде будућност за себе и своју дјецу. Овде живи диван народ, људи који су увек поштовали државу, који су се увијек радовали држави, вољели и цијенили Цркву - додао је Вучић.

Он је нагласио да упркос силним притисцима који долазе споља, који долазе са Косова и Метохије од албанских политичара, претњама тужбама и новим сукобима, он сутра иде у Брисел где ће предводити делегацију.