latinica  ћирилица
13/06/2021 |  18:33 | Аутор: СРНА

Вучић: Курти као "Паја Патак"

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Аљбин Курти "као Паја Патак" сваки дан понавља како ће поднијети тужбу против Србије за наводни геноцид, те му поручио да престане да пријети већ да то и учини.
Александар Вучић (Фото: Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Instagram)

- Не играјте се са нама са тим стварима. Дуго сам у политици, знам шта то значи – он ће нама да пријети тужбом за геноцид, а ми ћемо страшно да се секирамо, па ће неко споља да каже да ће њих да спријечи, а да ми признамо Косово... Те трикове покушајте неком другом да продате, а мени не - поручио је Вучић.

Он је навео да то показује да је Приштина суштински против дијалога и да су спремили и друге трикове да себе представе као жртву у Бриселу, што Србија неће да ради.

Вучић је истакао да није вријеме за велике ријечи, већ за чврст став, јер Београд жели да разговара, да сачува мир и стабилност.

- Вријеме да покажемо колико желимо дијалог и колико је важно да гледамо у будућност - рекао је Вучић за Телевизију Пинк уочи сутрашњег одласка у Брисел, гдје се у уторак, 15. јуна, наставља дијалог.