latinica  ћирилица
13/06/2021 |  19:11 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Гацко: Нове куће за двије породице чији су домови страдали у пожару (ВИДЕО)

За двије породице из Гацка, којима је прије три дана пожар "прогутао" куће, ускоро ће бити направљене нове, најављују из општинске управе.
Гацко нове куће - Фото: РТРС
Гацко нове кућеФото: РТРС

Куће су изгорјеле у потпуности, а на сву срећу нико није страдао. Градња новог крова над главом за двије избјегличке породице требало би да почне већ наредне недјеље.

Пожар је букнуо у послијеподневним часовима. Незванично, након породичне забаве и роштиљања, ватра се отела контроли и муњевито проширила на два стамбена објекта.

Ни брза интервенција ватрогасаца и радника Ри ТЕ Гацко, са осам цистерни, ни помоћ бројних Гачана који су притекли, нису могли спасити буквално ништа. Породице су сада смјештене код родбине, а нови дом добиће ускоро, обећавају из локалне управе.

 - Већ сутра имамо састанак, да се одмах узме материјал и надам се почињемо градњу већ у недјељу. Ово је прилика да будемо солидарни и позивам све људе добре воље у могућности да подрже да ово завршимо чим прије - рекао је Огњен Милинковић начелник општине Гацко.

Помоћ су најавили из РиТЕ Гацко, бројних приватних предузећа, појединци. Одброници и СО Гацко одрекли су се једног одборничког додатка, а функционери локалне управе донираће такође новац.

Опширније у прилогу: