latinica  ћирилица
13/06/2021 |  19:11 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Биљана Марин - једина жена командир (ВИДЕО)

Биљана Марин рођена је у Босанском Петровцу, али се као десетогодишња дјевојчица с родитељима 1995. године нашла у избјегличкој колони на Петровачкој цести.
Биљана Марин - Фото: РТРС
Биљана МаринФото: РТРС

Једно вријеме боравили су у Дервенти, а потом нови дом саградили у Козарској Дубици.

Биљана је завршила Високу школу Министарства унутрашњих послова у Бањалуци, након чега је до 2017. године радила као полицијски инспектор у Козарској Дубици.

- За то занимање сам се првенствено одлучила због тога што сматрам да је то један хуман посао кроз који сте у прилици да помогнете људима да савладају неке своје тешке тренутке и да изнађете неко рјешење за њихове проблеме - рекла је Биљана.

Биљана је 2017. године прешла у Полицијску станицу у Костајници гдје је три године радила као инспектор, а већ годину дана је на позицији командира.

Једина је жена на пословима руководиоца у Полицијској управи Приједор.

У Костајници је засновала породицу и мајка је двоје дјеце. Ипак, истиче да без помоћи колега и породице не би све могла успјешно да обавља.

- Искрено, све је тешко ускладити и изорганизовати. Уз помоћ колега и породице то је једини могући начин. Без те помоћи стварно не би било могуће. Иначе, полицијски посао је напоран без обзира на којој сте функцији и које послове обављате.Од полицајца, инспектора до руководиоца - изјавила је Биљана.

Иако је ријеч о послу без радног времена Биљана наглашава да се посао, прије свега, мора вољети да бисте га обављали с вољом и успјешно.

Кад би поново била у прилици да се опредијели за ово занимање, одлучна је, опет би изабрала исто.

ОПШИРНИЈЕ У ПРИЛОГУ: