latinica  ћирилица
13/06/2021 |  20:44 | Аутор: РТРС

НЛБ лига: Седма титула за ККИ Врбас, Демировић МВП

Кошаркашки клуб инвалида Врбас побиједио је у финалу НЛБ лиге репрезентацију Србије са 81:58 (24:13,22:15,21:13,14:17) и на овај начин су по седми пут постали освајачи регионалног такмичења.
Кошаркашки клуб инвалида - Фото: РТРС
Кошаркашки клуб инвалидаФото: РТРС

Све честитке заслужују играчи: Игор Игњатовић, Ђиро Сандро, Ђакомо Тосато, Дражен Дувњак, Перо Кузмановић, Елвир Модроња, Адемир Демировић, Анте Штимац, Ненад Ритан, Биљана Недић, Владо Шврака, Муфид Чејван, Бојан Бркић, Славко Шимић, Драган Сикима, тренер Александар Врањеш и његов помоћник Горан Матић.

Велике заслуге припадају и неуморном предсједнику клуба Маринку Умичевићу који је све успјешно организовао за несметано учешће на турниру НЛБ лиге у Камнику, а играчи су му узвратили шампионским пехаром.

Врбас је у финалу водио све вријеме и у свему надиграо репрезентацију Србије коју очекује наступ на Првенству Европе. Пехар и прелазни пехар први је подигао капитен Игор Игњатовић. Најефикаснији у побједничком тиму био је Адемир Демировић са 28 поена који је уједно изабран за МВП за ову сезону. Владо Шврака дао је 18, сјајан је био и Ђакомо Тосато са 19 поена, а у пораженој селекцији Елвис Факић је убацио 26 поена.

На крају је изабрана идеална петорка у којој су двојица играча ККИ Врбас: Перо Кузмановић и Анте Штимац те Енес Мусић (Словенија), Елвис Факић (Србија) и Рамо Рекановић (Уна Сана).
За 7.мјесто: Загреб - Задар 63:25
За 5.мјесто: Уна Сана - Сана 68:62
За 3.мјесто: Словенија - Змај 74:59
Финале: Врбас - Србија 81:58
Коначан пласман
1. Врбас
2. Србија
3. Словенија
4. Змај
5. Уна Сана
6. Сана
7. Загреб
8. Задар