latinica  ћирилица
14/06/2021 |  08:33 ⇒ 08:39 | Аутор: РТС

Искључење и крај Јокићеве сезоне живота, Денвер елиминисан у полуфиналу (ВИДЕО)

Најбољи кошаркаш свијета Никола Јокић завршио је сезону живота у полуфиналу плеј-офа Западне конференције, пошто је његов Денвер елиминисан од Финикса. Санси су максималним резултатом 4-0 декласирали Нагетсе и пласирали се у финале, а у посљедњем мечу су славили резултатом 125:119.

Јокић је неславно завршио сезону у којој је доминирао, пошто је зарадио искључење због неспортског фаула над Камероном Пејном.

Момак из Сомбора осио тим који је био осакаћен повредама и сасвим заслужено добио признање за најкориснијег играча регуларног дијела, али шансе за тимски успјех нису постојале.

Денвер је окончао наступ у полуфиналу, иако има најбољег кошаркаша НБА лиге, деијлом што су остали носиоци игре били повријеђени, а дијелом и што Николини саиграчи нису били на нивоу потребном да се направи корак више у односу на прошлу годину.

Франшиза из Колорада је играла финале конференције прије девет мејсеци, али је сада направила корак уназад и стала у полуфиналу.

Много бољи био је Финикс, који је истакао кандидатуру и за освајање титуле на Западу и напад на шампионски прстен.

Што се тиче утакмице број четири, "грумење" је водило само у уводним тренуцима, послије чега су гости дошли до предности и нису је испуштали до самог краја. Већ у првој четвртини Финикс је имао двоцифрену предност (10:20), играло се у налетима, па је домаћин неколико пута хватао прикључак.

Денвер, у чији састав се послије дуго времена вратио Вил Бартон, у више наврата је долазио на посед заостатка, док је током треће дионице имао само поен мањка (70:71).

Међутим, изабраници Монтија Вилијамса су одбијали сваки налет ривала и на крају успјели да приведу меч крају, уписавши нови брејк, за седми узастопни тријумф у плеј-офу.

Посао им је умногоме био олакшан јер је српски центар искључен у финишу трећег периода. Послије једног неуспјешног напада се изнервирао и направио неспортски фаул над Камероном Пејном, а мало је недостајало да сукоб ескалира и да дође до физичког обрачуна са Девином Букером.

Јокић је посљедњу утакмицу у сезони завршио на свом нивоу, забиљежио је дабл-дабл са 22 поена (9/17 из игре, 1/4 тројке, 3/4 слободна бацања), уз 11 скокова, четири асистенције и једне блокаде. Споменути Бартон био је најефикаснији са 25 поена, Мајкл Портер јуниор је додао 20, један више од Монтеа Мориса.

На другој страни, доминирали су Букер са 34 поена и 11 скокова (постигао и осам тројки из десет покушаја, односно ветеран Крис Пол, који је био најефикаснији са 37 поена, три скока и седам асистенција.

Санси ће се за велико финале НБА лиге и пехар побједника Западне конференције борити са бољим из окршаја Јуте џез и Лос Анђелес клиперса, а тренутни резултат је 2-1 у победама за екипу из Солт Лејк Ситија.