latinica  ћирилица
14/06/2021 |  08:34 ⇒ 08:36 | Аутор: РТС

Милвоки убједљиво надиграо Бруклин за изједначење (ВИДЕО)

Кошаркаши Милвокија надиграли су тим Бруклина са 107:96 на свом терену и дошли до изједначења од 2:2 у четвртфиналној серији НБА лиге.
Бруклин - Милвоки - Фото: Screenshot/YouTube
Бруклин - МилвокиФото: Screenshot/YouTube

Тим Бруклина је уз пораз претрпио и повреду Кајрија Ирвинга који ће можда одсуствовати из тима и до краја сезоне.

Иако су кошаркаши Бруклина самоувјерено ушли у меч на гостовању и повели послије прве четвртине, Милвоки је у наставку успио да преузме иницијативу и убједљиво преокрене резултат у преостала три дијела меча.

Томе је у знатној мјери допринијела и повреда једног од кључних играча гостију Кајри Ирвинга који је повриједио скочни зглоб десне ноге приликом лошег доскока послије једног од успјешних напада.

Према првим вијестима које могу да се пронађу страхује се да се ради о повреди која је за Ирвинга означила крај сезоне, што је нови тежак ударац за тим Бруклина послије изостанка Џејмса Хардена који се повриједио у првој утакмици.

Ирвинг је прије напуштања терена за нешто више од 17 минута игре успио да убаци 11 поена, али је то била недовољна подршка Кевину Дуранту који није могао сам да надигра домаћине иако је меч завршио са 28 постигнутих поена уз 13 скокова и пет асистенција.

У тиму побједника најефикаснији је био Јанис Адетокомбо са 34 постигнута поена уз 12 скокова и 2 асистенције, а одлично су га пратили Мидлтон са 19, Холидеј са 14 и Тукер са 13 постигнутих поена.