latinica  ћирилица
14/06/2021 |  09:21 ⇒ 09:28 | Аутор: Глас Српске

Седмица Студија "Јазавац" од 18. до 24. јуна у Бањалуци

Градско позориште "Јазавац" од 18. до 24. јуна представиће рад и представе Школе глуме и говора Студија "Јазавац".
Градско позориште Јазавац (Фото: gpj.ba) -
Градско позориште Јазавац (Фото: gpj.ba)

Као увод у програм вечерас у 21.00 час биће приказана презентација девете генерације, под менторством Наташе Перић.

- Ове године се обиљежава и десет година од оснивања Студија "Јазавац", а ово је једна од најсадржајнијих и програмски најбогатијих седмица Студија "Јазавац". Поред 11 презентација, током ове године урађене су и три представе, од којих ће двије бити изведене током седмице Студија "Јазавац", а трећа на почетку наредне сезоне. Свих 13 група вриједно је радило са предавачима - рекла је оснивач и предавач Студија "Јазавац" Драгана Марић.

Марићева је поручила да су презадовољни младим људима у студију, али и менторима и колегама који раде са њима и несебично им преносе своја знања.

- Њихова заједничка енергија, креативност и машта дају нам вјеру у боље сутра. Поред тога, од ове године имамо и двије групе одраслих полазника. Вјерујем да ће и њихов рад бити занимљив публици - изјавила је Марићева.

Једна од менторки у овом студију, глумица Наташа Перић рекла је да узбуђење пред сваку презентацију и представу расте из дана уз дан, како члановима студија тако и читавој екипи "Јазавца".

- Многи чланови студија су се упознали на часовима глуме и управо ту стекли нова пријатељства, па и љубав, сигурност у себе, вјеру у своју машту и креативност. Већ другу годину сам један од ментора Студија "Јазавац" и осјећам неизмјеран понос када видим њихов напредак и спремност на игру. Велики Гете је рекао да највећи човјек увијек остаје дијете. Имате прилику да пружите подршку и љубав нашим највећим људима и да осјетите дух дјечје слободе - навела је Перићева.

Презентације и представе које ће сви посјетиоци имати прилику да погледају резултат су једногодишњег рада полазника и ментора.

Програми су прилагођени узрасту полазника, а ове године први пут ће се представити и двије групе одраслих полазника.

У свим програмима учествоваће више од 170 чланова Студија "Јазавац".

Такође, од 18.јуна почиње упис у наредни циклус предавања у Студију "Јазавац". Упис се завршава 31.августа 2021. године, а часови почињу у септембру, наводе из Градског позоришта "Јазавац" и додају да је цијена улазнице за сваку презентацију и представу једна КМ.

Седмица Студија "Јазавац" почеће у петак у 19.00 часова премијерном представе "Они су први почели", у режији Владимира Ђорђевића, а од 21.00 час биће одржана презентација девете генерације под Ђорђевићевим менторством.