latinica  ћирилица
14/06/2021 |  12:01 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

Преминуо Зоран Вукелић, први предсједник Ватерполо клуба Борац

Ватерполо клуб Борац саопштио је да је преминуо Зоран Вукелић (1983), један од оснивача и први предсједник бањалучког клуба.
Зоран Вукелић - Фото: РТРС
Зоран ВукелићФото: РТРС

Саопштење преносимо у цијелости:

Са тугом и невјерицом опраштамо се од првог предсједника Ватерпола клуб Борац и једног од оснивача Клуба.
Зока је припадао генерацији "луђака" који су ватерполо тренирали у немогућим условима (стари Инцелов базен и Шехеров базен у постдејтонском времену), али ипак није одустао, те на тај је заслужан да је ватерполо "живио" у нашем граду и када за то реално нису постојале могућности.

Нови замах бањалучком ватерполу је дала изградња Градског олимпијског базена 2009. године. 2008. године Зоран са другарима покреће ВК Борац, који у кратком времену привлачи велики број чланова, а Зоран постаје први предсједник клуба.

Управо у том периоду је Зоран заслужан да су се почеле играти пријатељске утакмице с екипама из Федерације, док још није постојала никаква врста организације у смислу такмичења.

По оснивању Ватерполо савеза Републике Српске ВК Борац се укључује у рад савеза, а до 2011. године је Зоран водио клуб. 2017. године људи ентузијасти уз Зорана реактивирају ВК Борац, а Зоран је изабран за предсједника Клуба.

У тешком периоду за ВК Борац несебично је подредио своје вријеме борби за правду за Клуб и ватерполо у Српској и БиХ. Нажалост Зоран није дочекао завршетак борбе као 2010. године, али као и тада и ова битку ће добити његов Клуб.

Зоран ће остати упамћен као члан генерације ватерполиста који су заслужни да је ватерполо "живио" у нашем граду и земљи, када за то нису постојале оптималне могућности, као особа која је своје вријеме несебично дала за развој ватерпола у Републици Српској и БиХ.

Сахрана ће се обавити данас, 14.06., у 13.00 часова на гробљу у Дракулићу.