latinica  ћирилица
14/06/2021 |  12:26 | Аутор: СРНА

Драган Гњатић реизабран за предсједника Синдиката образовања, науке и културе Српске

Драган Гњатић поново је данас изабран за предсједника Синдиката образовања, науке и културе Српске.
Драган Гњатић - Фото: РТРС
Драган ГњатићФото: РТРС

Гњатић је био једини кандидат за ову функцију на Изборној скупштини Синдиката образовања, науке и културе Српске, одржане у Теслићу, којој је присуствовао и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић.

Гњатић је рекао Срни да ће овај синдикат, у сарадњи са ресорним министарствима, радити на побољшању материјалног и социјалног статуса чланова синдиката, као и свих запослених у надлежним областима.

- У претходном периоду имали смо значајне резултате и постепено повећавање плата и изједначавање платних коефицијената, и на томе ћемо радити и у наредном периоду - изјавио је Гњатић.

Он је указао на могућност појаве технолошког вишка и најавио да ће евентуалне такве проблеме успјешно рјешавати са надлежним органима.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић указао је на добру сарадњу са Синдикатом образовања, науке и културе Српске, која је посебно интензивирана у претходне три године.

- Та сарадња јесте плодоносна због наших заједничких резултата. То се, прије свега, односи на три повећања плата у протекле двије и по године, што је свакако добар резултат за све оне које заступа синдикат, али и раднике - изјавио је Рајчевић.

Он је поручио да је његово присуство на данашњој изборној скупштини потврда добре сарадње, те честитао новоизабраном руководству.

Сједници у хотелу Кардиал је присуствовала и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић.