latinica  ћирилица
14/06/2021 |  14:34 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

УО КСРС: КС БиХ наставља са деструктивним потезима

Кошаркашки савез БиХ на челу са генералним секретаром Кошаркашког савеза БиХ Амером Чоланом наставља са својим деструктивним потезима по кошарку у овој земљи, наведено је у саопштењу за јавност Управног одбора Кошаркашког савеза Републике Српске.
Кошаркашки савез Републике Српске - Фото: РТРС
Кошаркашки савез Републике СрпскеФото: РТРС

Саопштење преносимо у цијелости:

Умјесто да упозорења и примједбе које смо раније изнијели схвати као знак за отварање дијалога КС БиХ, генерални секретар показује још веће неразумијевање тако што покушава да казни клубове који се нису повиновали његовим захтјевима.

Савез је ту да служи клубовима, да ради у најбољем интересу играча и кошаркашке заједнице, а не да доноси одлуке напамет јер на тај начин савез постаје сврха сам себи. Апели клубова су морали бити саслушани и уважени прије него што је, мимо воље клубова, одлучено да се организује финални турнири, нарочито јер се је пет од шест екипа изјаснило да не жели играти на њему.

Ми још једном апелујемо на све стране да заједнички отворимо дијалог о реорганизацији савеза и устројавању по узору на државну структуру, како би смањили могућност манипулације и појачали контролу над радом савеза.

У супротном, бићемо принуђени да заштитимо наше клубове, играче и младе таленте и организујемо сопствену лигу гдје ћемо моћи на најбољи начин да допринесемо развоју кошарке у Републици Српској, која је до сада највише допринијела регионалној препознатљивости и резултатима клубова из БиХ.

КС БиХ нам је до сада био само камен спотицања, а да ли су зато у питању лични интереси Генералног секретара или општи организациони аматеризам, то још увијек није јасно, мада то у крајњој линији није ни битно. Битно је - зауставити расуло у савезу и почети са озбиљним радом.

У сваком случају, надамо се да ће овај апел бити схваћен озбиљно, и да ћемо ускоро бити у могућности да преговарамо о функционалнијим моделима организовања савеза и кошарке у нашој земљи.