latinica  ћирилица
14/06/2021 |  15:59 ⇒ 16:26 | Аутор: Агенције

Младић из Србије погинуо на броду у Америци, петоро повријеђених (ВИДЕО)

Милош Марјановић (34) погинуо је јуче у трагичној несрећи моторног брода на ријеци Мерамек у близини градића Фентона, америчка држава Мисури.

До несреће је дошло након што се брод, у коме је поред Марјановића било још пет српских држављана са пребивалиштем у региону Чикага, закуцао у камење у плитком дијелу ријеке. Након ударца сви путници брода су слетјели са пловила, а Марјановић је на мјесту погинуо.

Милош Марјановић, родом из Лесковца, живио је у чикашком предграђу Брукфилд, гдје је радио у једној радионици за поправку камиона. Према сазнањима Сербиан Тајмса, у Чикагу живи и Марјановићев рођени брат, који је позван да преузме тијело. Међу преосталим путницима брода налазе се још двојица младића из Лесковца, по један из Ниша и Београда, те дјевојка из Врњачке Бање.

– Путници са брода су брзо возили ријеком у мраку, ударили су о камење у плитком дијелу, након чега су одлетјели са пловила – изјавио је шеф ватрогасног батаљона Бил Модрошић.

Ускоро ће бити организована и акција прикупљања помоћи за породицу страдалог Марјановића, као и младића који је тешко повријеђен у несрећи.