latinica  ћирилица
14/06/2021 |  16:05 ⇒ 21:39 | Аутор: РТРС

Добој велико градилиште, нова болница прије рока (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад и градоначелник Добоја Борис Јеринић обишли су данас радове на изградњи нове болнице која представља најважнији пројект на подручју добојске регије.
Милорад Додик у Добоју - Фото: РТРС
Милорад Додик у ДобојуФото: РТРС

Три од укупно шест спратова нове болнице већ су изграђени, гради се четврти. Да радови теку планираном динамиком увјерио се и предсједавајаући и српски члан Предсједништва БиХ.

Додик очекује да ће нова болница у Добоју бити завршена прије рока, те да је Влада Српске одобрила 103.000.000 КМ за изградњу овог објекта.

Он је захвалио кинеској компанији Синофарм што је партнер на изградњи ове болнице, а што је договорено током његовог боравка у Кини прије пет година.

Фото: РТРС

Истакао је да градња није стала упркос пандемији вируса корона, нагласивши да је Добој данас велико градилиште захваљујући и преданости локалне власти која је интересе града поставила изнад личних.

- Добој реализује све оно што смо овдје прије неколико година договарали, сматрали да је неопходно - рекао је Додик, најавивши изградњу новог административног објекта у којем ће, осим локалних, бити смјештене и републичке институције.

Фото: РТРС

Директор Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју Младен Гајић рекао је да ће радови на изградњи објекта нове болнице бити завршени прије планираног рока, односно прије краја наредне године.

Додао је да ће конструктивни дио радова бити готов у августу, након чега слиједи постављање столарије.

Фото: РТРС

Обиласку нове болнице претходио је састанак Додика и Јеринића у добојској Градској управи.

Јеринић је упознао Додика о свим капиталним инвестицијама у овој локалној заједници, истакавши да нема застоја ни у једном пројекту.

Фото: РТРС

Додик је најавио и важне радове на изградњи ауто-пута од међуентитетске границе до Јоховца. Овај ауто-пут имаће два вијадукта и два велика тунела и коштаће неколико стотина милиона евра.

Додао је да ће Влада Српске уложити више од 50.000.000 КМ на изградњи обалоутврде дуж ријеке Босне, чији је пројекат у фази ревизије.