latinica  ћирилица
14/06/2021 |  17:49 ⇒ 17:49 | Аутор: sputniknews.com

Путин саопштио шта Русију чека послије његовог одласка

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да је толико везао своју судбину са судбином народа да је за њега јачање Русије најзначајнији задатак у животу.
Владимир Путин (@KremlinRussia) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (@KremlinRussia)Фото: Тwitter

- Знате, ја сам толико повезао своју судбину са судбином земље да за мене не постоји важнији задатак од јачања Русије - рекао је предсједник у интервјуу америчкој телевизији Ен-Би-Си.

Он је коментарисао и шта ће се догодити са Русијом након његовог одласка са мјеста предсједника, нагласивши да се ништа неће срушити.

- Ако погледамо ситуацију у којој се Русија налазила 2000 године: балансирала је на ивици очувања свог суверенитета, територијалне цјеловитости, број грађана испод црте сиромаштва је био огроман и катастрофалан, ниво БДП је био испод нуле... сада је ситуација другачија. Сада има много проблема, али је ситуација потпуно другачија. Једног дана ће сигурно неко други доћи на моје мјесто. Зашто би тада све ово треба да се сруши? - запитао је руски лидер.

Говорећи о насљеднику, Путин је обећао да ће учинити све да лојални људи и спремни да "живот ставе на олтар отаџбине" добију подршку.

Он је нагласио да ће прије или касније сви бити замијењени - "то је природни процес, биолошки".

- Али, сигуран сам да ће темељи руске државности, руске економије, политичког система бити такве да ће чврсто стајати на ногама и сигурно гледати у будућност - указао је руски лидер.

Путин је саопштио да не размишља о добијању личних гаранција заштите од будућег насљедника, као што је то некада предложио свом претходнику Борису јељцину.

- Не размишљам о томе, то је од трећеразредног значаја. Најважнија је судбина земље и њеног народа - рекао је руски предсједник.